Ρεφλεξολογία

Ρεφλεξολογία: θεραπεία επί ποδός!

Η ρεφλεξολογία είναι μια εναλλακτική μορφή θεραπείας που στηρίζεται στην εφαρμογή ειδικών πιέσεων και μαλάξεων στα πέλματα, στα χέρια και στα αυτιά

Το ανθρώπινο σώμα είναι μια περιπλοκή «μηχανή» της οποίας όλα τα μέρη λειτουργούν ταυτόχρονα και η λειτουργία τους είναι αλληλένδετη. Εάν κάποιο μέρος δεν λειτουργεί σωστά, τότε επηρεάζεται η γενικότερη απόδοση του σώματος αλλά και του νου, μιας και όλα είναι αλληλοεξαρτώμενα.

Η ρεφλεξολογία βελτιώνει την νευρική λειτουργία και τη δράση του λεμφικού συστήματος. Η χαλάρωση μειώνει την πίεση στα νεύρα και στα αγγεία, βελτιώνοντας την ροή του αίματος και την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών σε όλα τα μέρη του σώματος. Παράλληλα, μέσω της ενεργοποίησης της λέμφου, προωθείται η αποτοξίνωση του οργανισμού.

Αναδρομή στην ιστορία

H προέλευση της ρεφλεξολογίας φτάνει πίσω στην αρχαία Αίγυπτο, όπως φαίνεται από επιγραφές που βρέθηκαν σε τάφο ιατρών, στη Σαχάρα της Αιγύπτου. Αυτές οι επιγραφές χρονολογούνται ήδη από το 2.500 π.χ., και απεικονίζουν θεραπευτές να φροντίζουν τα χέρια και τα πόδια των ασθενών τους. Διάφορες μορφές και τεχνικές μάλαξης των ποδιών για την βελτίωση της υγείας, χρησιμοποιήθηκαν σε όλο τον αρχαίο κόσμο. Η ρεφλεξολογία βρίσκεται σχεδόν σε όλους τους πολιτισμούς ως μια μορφή θεραπείας για όλα, από την παραδοσιακή κινεζική ιατρική και την θεραπεία της Ayurveda, μέχρι τη σύγχρονη θεραπεία των Ζωνών.

Ο ρόλος της είναι να διευκολύνει την ίαση, να βοηθήσει το σώμα να ενεργοποιήσει τη δική του θεραπευτική ενέργεια.